Dorostenci ve Smilovicích přidali 9 a 10 vítězství v řadě!

Nadále tak zůstávají v soutěži bez ztráty bodu a nepříliš početný kádr zúročuje kvalitní tréninky společně s muži i zkušenosti z juniorky!

Zdaleka to dnes nebylo bezchybné, nicméně v soubojích se třetím a čtvrtým týmem tabulky zúročili zmiňované zkušenosti a své soupeře přehráli. I když jsme opět jen těžce skládali sestavu a nakonec jsme podruhé v sezóně nemohli hrát na dvě kompletní pětice. I s tím si ale hráči poradili a udělali tak radost nejen rodičům řidičům na tribuně ale také nuceně absentujícím a onlajny pečlivě sledujícím Dušanovi a Pepému. Před posledním zápasem základní části jsou tak dorostenci na prvním místě tabulky, když v deseti zápasech získali 30 bodů a skóre vypadá rovněž velmi sympaticky, 94 : 11 !!!

 

FBC TJ Sokol Frenštát p.R. – S.K. P.E.M.A Opava    5 : 1   (2:0,1:0,2:1)

  • 3´ M.Genzer (F.Vančo), 10´ M.Křenek, 22´ O.Šimík (M.Křenek), 30´ M.Křenek (V.Hlista), 34´ O.Šimík (V.Hlista)

S: M.Kalina
O: M.Genzer – V.Vančo – Š.Motyka
Ú: M.Křenek – O.Šimík – V.Hlista, P.Svoboda – P.Klepáč – A.Zlý

Nejpozitivnějším faktem zápasu bylo to, že jsme velkou část zápasu strávili na míčku. Jen s výjimkou šesti minut druhé třetiny a posledních dvou minut, kdy jsme přenechali aktivitu soupeři. Jinak jsme tempo hry určovali my a na rozdíl od juniorské Dopravky jsme se nezbláznili a hráli s nevypnutou hlavou. Naopak negativním jevem bylo slabé proměňování šancí, těch branek mělo být daleko víc 🙂 . Hned v úvodu dodal klid hokejkám krásnou střelou Genzy. na druhou branku jsme čekali až do závěru třetiny, kdy se po oběhnutí branky prosadil Matty. Jelikož jsme další šance neproměňovali, museli jsme být stále ve střehu a hrát pozorně. Definitivně soupeře zlomila branka naší posily Ondry, který je ohromný univerzál a zvládá hru na všech postech. V závěrečné třetině pak naši ostrostřelci Matty a Ondra přidali razítka na naše vítězství. Jen škoda, že jsme neudrželi čisté konto pro Mikiho. Dvě minuty před koncem jsme nevystoupili proti střelci a Mikiho skluz nebyl nejlepším řešením. Nicméně znovu je třeba říct, že tak častý pobyt na míčku se u nás vidí zřídka kdy…

 

FBC TJ Sokol Frenštát p.R. – Paskov Saurians    9 : 0   (4:0,3:0,2:0)

  • 4´ V.Hlista (O.Šimík), 9´ M.Genzer (A.Zlý), 9´ M.Křenek), 12´ A.Zlý (M.Genzer), 17´ A.Zlý (P.Svoboda), 20´ P.Klepáč (V.Hlista), 24´ V.Hlista, 35´ F.Vančo (A.Zlý), 36´ M.Křenek

S: M.Kalina (29´ P.Krpec)
O: M.Genzer – V.Vančo – Š.Motyka
Ú: M.Křenek – O.Šimík – V.Hlista, P.Svoboda – P.Klepáč – A.Zlý

Ač to podle skóre tak nevypadá, druhý zápas byl pro nás mnohem náročnější než ten první. Soupeř byl mnohem aktivnější, pohyblivější a když jsme my častými chybami v rozehrávce soupeři nabízeli míček jako na stříbrném podnose, bylo to drama… no dobře, díky tentokrát naší velmi slušné produktivitě ne zase tak úplné drama, ale ke cti soupeře je třeba uznat, že nás donutil pořádně šlapat až do samotného závěru. Do vedení jsme šli po Vaškově dobré práci před brankou, když zužitkoval krásnou přihrávku od Ondry. Na Vaškovi je vidět, že si vzal k srdci má slova, hraje to, co se po něm chce a těží z toho nejen on, ale i celý tým. V deváté minutě nám stačilo osm vteřin na dvě branky z florbalek Genzyho a Mattyho. Zvlášť Genzyho branka po Jezevcově neuvěřitelném pasu byla moc povedená. V závěru ještě přidal další branku Jezevec a tentýž hráč otevřel skóre i v třetině druhé. Soupeř stále kousal, zlobil, několikrát se dostal po našich chybách do velkých šancí ale Miki v brance tancoval čardáš. Včetně zlikvidovaného samostatného nájezdu. Když Kuky poslal pozdrav Mildovi a Vašek buldočí snahou přidal sedmou branku vypadalo to na klidnou koncovku. Jenže soupeř byl stále proti a tak bylo stále o co hrát. Když už musel Miki opravdu do tanečních, putoval do branky Přema a bylo na hráčích, jak ho podpoří. Zvládli to dobře, Přema i hráči. Přema přispěl likvidací dvou střel soupeře a hráči ještě do konce zápasu 2x rozvlnili síťku v brance výborného golmana soupeře. Filip s Mattym tak gólově uzavřeli povedenou zápasovou sobotu!