Strži ze Severu si poradili s Jihem

Jediný zápas dnes měli na programu naši starší žáci. Byť to tak dlouho nevypadalo, dokázali si s méně početným soupeřem postupem času poradit a po kontumační výhře nad Toro Salibandy slaví první vítězství na hřišti.

FBC TJ Sokol Frenštát p.R. – 1. FK Ostrava Jih     8 : 1   (1:1,4:0,3:0)

  • G+A: 9´ D.Kubala (M.Potůček), 17´ J.Genzer (D.Ťulák), 19´ D.Kubala, 21´ Š.Blabla, 12´ J.Mikeska (D.Kubala), 26´ J.Zima, 28´ D.Kubala (J.Zima), 32´ D.Ťulák (M.Potůček)

S: J.Klement
J.Genzer – J.Pícha, J.Pítr – D.Ťulák – M.Potůček
Š.Blabla – M.Tkáč, J.Zima – J.Mikeska – D.Kubala

Na úvod si dovolím malou poznámku. Málokdy se u nás objeví tak velký sportovní multitalent. Občas se objeví ale málokdy vydrží. Teď tady máme jeden v podobě Hokejky. Dnes při nedostatku hráčů dostal důvěru poprvé místo v brance jako útočník a odvděčil se hattrickem. A nebýt jeho…Taky bych chtěl vyzvednout ty, kteří se přidali k nám později, ale elánem a zápalem nahrazují nedostatky. Vydržeta a máme se na co těšit 🙂

A teď již hodnocení z pera českého Phielase Fogga, alias Tonyho…

Do dnešního zápasu, jsme vstupovali s tím, že máme soupeře ze spodních pater tabulky a také nejméně početného týmu v soutěži. To se také potvrdilo. Přivezli jen osm hráčů, ale i to stačilo, aby nám pěkně zatopili. My měli dvě kompletní pětky. Do té druhé nastoupil za nemocného Jonáše náš gólman Hokejka a ukázalo se, že i v poli by se neztratil.
Ale, první zaváhání, první střela na branku a velká radost na straně soupeře. Naštěstí už nedokázali využít spoustu námi nabídnutých chyb a tak už nenavýšili svůj gólový účet. Naopak, my se začali více prosazovat a první třetinu uzavřela střela našeho hrajícího gólmana. Byl to jeho první ligový gól, ale ne poslední. Ano, byl to dnes Hokejka, který dokázal, že mu to i střílí a tak si vystřelil svůj první hattrick a na jeden gól přihrál. Čekali jsme větší střeleckou aktivitu od první lajny a že budeme více kombinovat, ale vyšly jen ty kombinace. Dnes jim to tam prostě nepadalo. Svůj první ligový gól dal i náš úplný nováček Kuba. Za svou dvouměsíční kariéru, už nastupuje ve dvou ligách, nechybí ani na jednom z tréninků a teď byl za to odměněn gólem a asistencí!
Nebyl to zrovna zápas podle našich představ, ale konečně vítězství je naše a to se počítá.