Skvělé představení dorostenců v Těšíně

Proti týmům z čela tabulky předvedl náš tým perfektní bojovný výkon a trochu překvapivě ale po zásluze si odváží šest bodů za dvě vyhraná utkání.

K herní dokonalosti máme tedy ještě pořádně daleko ale výsledkově si rozhodně stěžovat nemůžeme. Před turnajem jsme se nacházeli na třetí příčce tabulky a dnešními vyzyvateli byli naši sousedé z tabulky. Druhý MVIL a čtvrtý Krnov.

No a hlavně první utkání proti MVILu ukázalo, že ne vždy musí vyhrát lepší tým. Stačilo pět vteřin a my prohrávali. Soupeř létal po hřišti a my jen koukali. Třetinu nám trvalo, než jsme zjistili, že pokud nepřidáme na rychlosti a budeme to jen tak zlehka „šolichat“, že to nedopadne dobře. Zvlášť, když i konec třetiny byl stejný jako začátek a my v posledních vteřinách inkasovali. Naštěstí jsou ale kluci ještě tvární a dají si říct. Však to také slyšeli ze tří stran 🙂 . Od druhé třetiny jsme zlepšili pohyb, zjednodušili hru ale hlavně jsme začali bojovat. I první náš gól byl důkazem změny našeho myšlení, když Mikyn zatáhl míček po mantinelu a místo nesmyslné střely na branku namířil přihrávku na střed, kde si soupeř ve snaze zabránit přihrávce srazil míček do vlastní sítě. To nám dodalo křídla a když soupeř navíc nedokázal proměňovat ty stoprocentní šance, které si vytvářel, trestali jsme a do konce třetiny otočili skore. Ani nevím jak je to možné. Nesrazilo nás ani vyrovnání, když soupeř snad po desáté střílel ze stejného místa, kde jsme si jej ale vůbec nevšímali. Závěr třetiny patřil opět nám a dvěma brankami jsme rozhodli o vítězství. Po průběhu zápasu určitě překvapivém. O to větší emoce v hráčích byly. O tom jak cenné je toto vítězství svědčí i fakt, že hráči MVILu ve svém druhém zápase rozstříleli dosud neporažený Těšín 10:4.

I druhý zápas přinesl urputnou bitvu, ve které jsme ale tentokrát hlavní slovo měli my. Na naši vedoucí branku z úvodu zápasu ještě soupeř po naší chybě dokázal reagovat, ovšem na naše tři branky z druhé třetiny už ne. Vytvořili jsme si tak náskok, při kterém se nám hrálo mnohem lépe. Největším dnešním pozitivem jistě byla bojovnost, nasazení ale také schopnost proměňovat šance. Soupeř se nevzdával, bojoval až do konce, včetně při brzké hře bez golmana, při které jsme sice jednou inkasovali ale také dali výsledku definitivní podobu při Tobiho trefě z půlky.

Za dnešek si tedy hráči, od výborného Přemy v brance, po střídajícího Tobíka, zaslouží naše absolutorium. Stejně jako početný fan klub na tribuně 🙂 . Poděkování ale také patří soupeřům za fér hru a rozhodčím za dobré výkony. A samozřejmě tam, kde nechybí pan Ťulák, nechybí ani nádherná fotodokumentace našeho snažení, viz naše galerie. Děkujeme

FBC TJ Sokol Frenštát P.R. – 1. MVIL Ostrava     5 : 3   (0:2,3:0,2:1)

  • G: P.Mrkva – 2, T.Křenek, P.Svoboda, vlastní
  • A: Š.Blabla – 2, T.Křenek

S: P.Krpec
D.Ťulák – T.Křenek, Š.Blabla – P.Svoboda – P.Mrkva
J.Genzer – D.Kubala, M.Tkáč – J.Pícha – M.Potůček, T.Neuwirth

 

FBC TJ Sokol Frenštát P.R. – FBC Orca Krnov     6 : 2   (1:1,3:0,2:1)

  • G: P.Svoboda – 2, J.Genzer, Š.Blabla, J.Pícha, T.Křenek
  • A: J.Pícha, T.Křenek, D.Ťulák

S: P.Krpec
D.Ťulák – T.Křenek, Š.Blabla – P.Svoboda – P.Mrkva
J.Genzer – D.Kubala, M.Tkáč – J.Pícha – M.Potůček, T.Neuwirth

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *