Dorostenci na Čeladné neporaženi!

Ale chyběl „enem kušček“ a nebylo tomu tak! Neboť první zápas se nám vůbec ale vůbec nepovedl a můžeme být rádi za „zlatý“ bodík.

Ale vše souvisí se vším a možná i díky zoufalému prvnímu zápasu jsme se ve druhém nadechli k parádnímu představení za které kluci sklidili potlesk na otevřené scéně!

Na rozdíl od Béčka mužů jsme dnes měli k dispozici prakticky všechny hráče, k tomu tři trenéry a jednoho vedoucího. Jak pravil legendární klasik Paroubek, kdo z vás to má??? 🙂 Samozřejmě, kdo zná tak ví, že se jednalo o pět dorostenců a devět starších žáků, což ale není nutně špatně, jak se dnes potvrdilo. Však taky vkladatel fotek do naší galerie nazval tuto Starší žáci na Čeladné, byť tedy šlo o soutěž dorostenců 🙂 .
Ovšem nejdřív jsme si museli projít očistcem, neboť náš výkon proti Vítkovicím v prvních dvou třetinách se ani výkonem nedá nazvat. Bída, zmar a beznaděj. Ani náznak o kombinaci, týmovou hru, ani jedna přihrávka, ani jeden zpracovaný míček ani jeden obsazený hráč soupeře. Nic, tam nebylo nic. Naopak Vítkovice nás přehrávaly levou zadní a ukazovaly, jak se hraje florbal. My jsme dokázali jedinou věc. Vzít míček a běžet rovně tak dlouho, dokud nás nezastavil soupeř, mantinel nebo vlastní nešikovnost. A hlavně na střídačce to vypadalo jako v převýchovném táboře. Takže musel přijít zásah shůry. Bylo třeba uklidnit hráče, proházet sestavu a začít znovu. Ono se to povedlo. Tobi posunutý z obrany do útoku se štěstím dostal míček do soupeřovy branky. Poté byl vysokou hokejkou zraněn v obličeji Hokejka, na přesilovku jsme poslali tu nejmenší, původně třetí lajnu a po první florbalové akci těchto prcků bylo srovnáno. No, takový malý zázrak…

Druhý náš dnešní soupeř byl zatím jediný, který nás v letošní sezóně dokázal porazit. O co větší motivace byla o to tragičtější byl začátek, když už po dvaceti vteřinách zachraňoval Krtek v brankovišti a soupeř nařízené trestné střílení proměnil. Jen ty kecy ke golmanovi si mohl možná nechat od cesty. No a za další minutu už to bylo 0:2. Jako nic moc no. Z ničeho nic přišla krásná kombinace na jejímž konci stál Majk přesně tam, kde měl stát a trefil to parádně. Ovšem znovu jsme zaváhali a znovu toho soupeř využil. Naštěstí se nám podařil gól do šatny. Byl první v Hugově podání a zásadně změnil náš herní projev. Najednou bylo na hřišti 14 bojovníků, najednou jsme hráli v tempu, najednou jsme viděli rychlé nohy, najednou létaly míčky z florbalky na florbalku a najednou jsme měli navrch. Druhá třetina byla excelentní a kdo neviděl, neuvěří. Soupeř se nevzdal, bojoval ale my jsme nešli zastavit. A to co předváděli „tři bratři“, dohromady měřící asi metr a půl, to bylo jak z jiné planety 🙂 . Bojovný soupeř ještě závěr zdramatizoval ale nezměrná obětavost, bojovnost a také hezký florbal v našem podání slavil úspěch. Doslova malý krok pro lidstvo ale velký pro ty naše kluky. A já se ptám. Proč to takhle nejde vždycky…  🙂 🙂 🙂

FBC TJ Sokol Frenštát p.R. – 1. SC TEMPISH Vítkovice B       2 : 2   (0:2,0:0,2:0)

  • G: T.Křenek, J.Pítr
  • A: J.Genzer, A.Kuběna

S: P.Krpec
T.Křenek – D.Ťulák, D.Kubala – J.Genzer, A.Kuběna
Š.Blabla – P.Svoboda – P.Mrkva, M.Tkáč – J.Pícha – M.Potůček, J.Pítr – J.Zima – T.Neuwirth

 

FBC TJ Sokol Frenštát p.R. – FBC AGA24 Český Těšín      7 : 4   (2:3,3:0,2:1)

  • G: J.Pítr – 4, M.Tkáč, D.Ťulák, Š.Blabla
  • A: J.Genzer – 2, D.Kubala – 2, J.Pícha, P.Svoboda

S: P.Krpec
A.Kuběna – D.Ťulák, D.Kubala – J.Genzer, T.Křenek
Š.Blabla – P.Svoboda – M.Potůček, J.Pítr – J.Pícha – T.Neuwirth, M.Tkáč – J.Zima – P.Mrkva

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *