Nasazení, houževnatost, bojovnost = dorostenci = 6 bodů

Konečně zase jednou nás čekal nejkratší možný výjezd, do Kopřivnice, kde na naše dorostence čekaly výzvy v podobě soupeřů z Krnova a Letky.

Za mně obrovské uznání za tu chuť, bojovnost, nasazení, pozitivní atmosféru a radost z pohybu, kterou naši dorostenci dnes předvedli.

V prvním zápase s Krnovem nevyhrál ten lepší, ale ten bojovnější. Krnov s početní převahou na střídačce nás od prvních minut zaskočil svou „extraligovou“ rozehrávkou. Tedy v klidu, pomalu, od vlastní branky a čekání na chybu soupeře. Moc často se s tím nesetkáváme a taky jsme si s tím dlouho nedokázali poradit. Navíc při zisku míčku jsme se nedokázali vůbec prosadit, hráli jsme to jako na starších žácích, kam většinově patříme ale tady to nefungovalo. Jediné, co nám opravdu šlo, bylo blokování střel soupeře a vynikající Přema v brance. Díky tomu jsme z tlaku soupeře inkasovali pouze 1x. My jsme se za dvacet minut hry dostali jen ke dvěma lehkým střelám na soupeřovu branku. Teprve v závěru druhé třetiny vyslyšeli hráči naše pokyny a rychlým průnikem podél mantinelu se podařilo Štěpánovi srovnat. Nedošlo tedy ani na změnu v našem rozestavění, neboť teď nám naopak pomalá rozehrávka soupeře začala vyhovovat. Zvlášť, když v polovině poslední třetiny stejný hráč prostřelil soupeřova golmana podruhé! Ta bojovnost, chtění, houževnatost to bylo úžasné a i když jsme nebyli herně lepší než soupeř, vítězství jsme si nakonec zaslouženě vybojovali…

Druhý zápas byl zcela v opačném gardu. Proti Letce jsme měli neustálou převahu, velký až obrovský tlak ale soupeř měl dobře postavenou obranu a vynikajícího golmana. Přestože to občas vypadalo jako když hrajeme permanentní přesilovku, gólově jsme se nedokázali prosadit ani z těch největších šancí. Teprve v polovině zápasu se krásnou střelou prezentoval dnes velmi dobře hrající Adam. Jenže stačilo zaváhání a snaha všech pěti hráčů na hřišti „nasáčkovat“ se před branku soupeře, ztráta míčku a brejk soupeře téměř přes celé hřiště a bylo srovnáno. V samotném závěru třetiny ještě Ťulda doslova dostrkal míček snad napočtvrté do branky soupeře a opět jsme vedli o jednu branku. Jenže při ojedinělé akci soupeře jsme si na brankovišti nedokázali poradit s míčkem a od Tobiho zamířil míček do naší branky podruhé. Ale stejně jako s Krnovem kluci dřeli, doslova se prali s osudem, šance střídala šanci ale zasloužený a vydřený gól přišel až 27 vteřin před koncem z hole neúnavného dříče Štěpána, který se štěstím z otočky prostřelil soupeřova brankáře potřetí.

Těžce vydřené, o to cennější dvě vítězství. Klobouk dolů před nasazením hráčů a poděkování početnému fan klubu na tribunách…

 

FBC TJ Sokol Frenštát p.R. – Orca Krnov       2 : 1    (0:1,1:0,1:0)

  • G: Š.Blabla – 2
  • A: A.Kuběna, T.Křenek

S: P.Krpec
T.Křenek – A.Kuběna, Š.Blabla – J.Pícha – M.Tkáč
P.Mrkva – J.Genzer, J.Pítr – D.Ťulák – T.Neuwirth, J.Zima

 

FBC TJ Sokol Frenštát p.R. – FBC Letka       3 : 2    (0:0,2:1,1:1)

  • G: A.Kuběna, D.Ťulák, Š.Blabla
  • A: D.Ťulák

S: P.Krpec
T.Křenek – A.Kuběna, Š.Blabla – J.Pícha – M.Tkáč
P.Mrkva – J.Genzer, J.Pítr – D.Ťulák – T.Neuwirth, J.Zima

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *