Sokol Frenštát p.R. vs Velká Británie

Ano i to je možné. Dnes se v Kopřivnici utkal náš juniorský tým s reprezentačním výběrem ostrovní země.

Kolikrát za život dostane malý klub z pod Radhoště příležitost poznat, jak se hraje florbal na ostrovech. Samozřejmě, soupeř byl pro nás velkou neznámou a my se všichni těšili na zajímavý zážitek. Povedlo se! Výborný soupeř a respekt k jeho výkonu. Vynikající gólman, pevná defenziva a rychlé protiútoky. Rychlí, draví a důrazní byli naši soupeři z pro nás florbalově neznámé destinace, kteří pobývají v Kopřivnici na soustředění, v jehož rámci jsme dostali možnost si zahrát přípravný zápas na 3 x 20 minut.
Skvělou atmosféru vytvořilo i osmdesát fanoušků na tribuně. Neúnavný Krtek s megafonem hnal kotel do neustávající podpory našich hráčů. Věřím, že i pro soupeře bylo přínosné si zahrát v takovéto atmosféře. Dalším pozitivem byl potom výkon našeho týmu, který k zápasu přistoupil zodpovědně a po celou dobu odevzdával maximum.
Jinak to ani nešlo, protože houževnatý soupeř od úvodního hvizdu ukazoval, že nic nedostaneme zadarmo. Brzy jsme se sice dostali do vedení, když Houmi parádní přihrávkou našel před brankou zakončujícího Pepého. Měli jsme sice tlak, ale do větších šancí nás důrazný soupeř nepouštěl. I my jsme ale drželi soupeře v dostatečné vzdálenosti od naší branky a za první třetinu se tak soupeř dostal jen do několika příležitostí a Mikuláš v brance moc práce neměl. Nám se dvěma trefami po dalekonosných střelách Genzyho a Mattyho podařilo odskočit a v závěru třetiny se ještě Ondra parádní stahovačkou prosmýkl před branku a přesně zakončil. Soupeř nerezignoval a ve druhé třetině několikrát nebezpečně zahrozil a Miky v bráně se musel pořádně ohánět. Nám se náš tlak nepodařilo proměnit v góly. Opravdu respekt k soupeři. Až mi chvílemi připadalo, že vyrostli někde tady pod bájnou horou Radhošť a že jsou živeni stejným chlebem se sádlem jako naši hráči 🙂 . Bojovnost a nasazení byly jejich hlavní zbraně a tak jsme sledovali opravdu výborný zápas. Střeleckou nemohoucnost jsme prolomili až po pěti minutách hry v poslední třetině, když se podruhé dnes prosadil Ondra. Definitivně jsme zápas zlomili ale až v posledních deseti minutách zápasu. Na ty šel do brány zažít tu parádní atmosféru dorostenec Přema. Kuky jej na hřišti přivítal šestou brankou v síti soupeře ale potom došlo i na radost hráčů v bílých dresech, kteří byli za svůj výkon a snahu odměněni snižující brankou. Skvělé publikum i tak vyvolávalo Přemkovo jméno, což bylo fajn. Jakoby to spustilo i náš gólostroj, hned po buly se prosadil Šíma a další branky přidali v rychlém sledu Kuky, Matty a Jezevec. Sympatický soupeř to stále nevzdával a odměnou mu byla druhá branka v zápase.
Sečteno a podtrženo byl to moc kvalitní a příjemný zážitek za který vděčíme soupeři i skvělým divákům. Věříme, že i oni si tento zápas užili a společné foto na závěr určitě stojí za uložení do památníčků 🙂 . Takhle na dálku přejeme našim soupeřům hodně štěstí na jejich florbalové cestě a našim juniorům děkujeme za perfektní výkon…

FBC TJ Sokol Frenštát p.R. U19 – Great Britain U19         10 : 2   (4:0,0:0,6:2)

  • G+A: P.Pícha (J.Homola), M.Genzer (V.Hlista), M.Křenek (M.Genzer), O.Šimík (P.Klepáč), O.Šimík, P.Klepáč (D.Jícha), Š.Motyka (A.Zlý), P.Klepáč, M.Křenek (M.Genzer), A.Zlý (Š.Motyka),
  • G+A: 88 (20), 20 (5)

S:
M.Kalina (51´ P.Krpec)
V.Pyško – J.Homola, Š.Motyka – P.Pícha – A.Zlý
P.Dudek – V.Stráník, D.Jícha – P.Klepáč – O.Šimík
M.Genzer – T.Křenek, Š.Blabla – V.Hlista – M.Křenek, M.Tkáč

Yes, it is possible! Today, our junior team competed against the national team of Great Britain in a friendly match that took place in Kopřivnice.

How often does a small club from beneath Radhošt get the opportunity to get to know how floorball is played on the islands? Naturally, the opponent was a big unknown for us, and we all looked forward to an interesting experience. And it was a success! An excellent opponent! Respect for their performance. An outstanding goalkeeper, solid defense, and fast counterattacks. Our opponents from a floorball-wise unknown destination for us, who have been staying in Kopřivnice for their training camp, were quick, aggressive, and assertive, creating a great challenge for us. Within their stay, we had the opportunity to play a friendly match for 3 x 20 minutes.

The atmosphere was fantastic, with eighty fans in the stands. The tireless Petr Svoboda aka “Krtek” with a megaphone drove the crowd into continuous support for our players. I believe it was beneficial for the opponents to play in such an atmosphere as well. Another positive was the performance of our team, which approached the game responsibly and did their best.

It was the only way, as the resilient opponent showed from the opening whistle that nothing would come easy. We took the lead early on when Houmi found Pepé in front of the goal with a fantastic pass. Though we pressured, the determined opponent didn’t allow us many clear chances. However, we also kept the opponent at a safe distance from our goal, and in the first period, they only had a few opportunities, keeping Mikuláš in goal fairly unoccupied. We managed to pull ahead with two goals from long shots by Genzy and Matty, and at the end of the period, Ondra got through the defense and finished precisely.

The opponent didn’t give up, and in the second period, they threatened several times, requiring Miky in goal to put in some serious work. We couldn’t convert our pressure into goals. Truly, respect to the opponent! At times, it felt like they grew somewhere here under the legendary Mt. Radhošť and were nourished with the same bread and lard as our players 🙂. Their fighting spirit and dedication were their main weapons, and so we witnessed a truly excellent match.

We finally broke our scoring drought after five minutes of play in the last period when Ondra scored for the second time today. But we definitely broke the game in the last ten minutes. To experience the fantastic atmosphere in the goal, our junior goalie Přema got his chance. Kuky welcomed him on the field with the sixth goal in the opponent’s net, but then it was also time for the joy of the players in white jerseys, who were rewarded for their performance and effort with a reducing goal. The great audience still chanted Přemek’s name, which was nice. It seemed to kickstart our goal machine; right after the face-off, Šíma scored, and then Kuky, Matty, and Jezevec added more goals in quick succession. The likable opponent still didn’t give up, and their reward was the second goal in the match.

All in all, it was a very high-quality and pleasant experience for which we thank the opponent and the great audience. We believe they also enjoyed this match, and the group photo at the end is definitely worth keeping in the albums 🙂.

From afar, we wish our opponents good luck on their floorball journey, and we thank our juniors for their excellent performance.

FBC TJ Sokol Frenštát p.R. U19 – Great Britain U19         10 : 2   (4:0,0:0,6:2)

  • G+A: P.Pícha (J.Homola), M.Genzer (V.Hlista), M.Křenek (M.Genzer), O.Šimík (P.Klepáč), O.Šimík, P.Klepáč (D.Jícha), Š.Motyka (A.Zlý), P.Klepáč, M.Křenek (M.Genzer), A.Zlý (Š.Motyka),
  • G+A: 88 (20), 20 (5)

S:
M.Kalina (51´ P.Krpec)
V.Pyško – J.Homola, Š.Motyka – P.Pícha – A.Zlý
P.Dudek – V.Stráník, D.Jícha – P.Klepáč – O.Šimík
M.Genzer – T.Křenek, Š.Blabla – V.Hlista – M.Křenek, M.Tkáč

Jeden komentář

  1. Fanoušci superstar. Tým hrál perfektně nejen za vlajku Frenštátu, ale i za Českou republiku. Skvělá atmosféra…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *