Béčko mužů si připsalo další dvě výhry

V Orlové sehrál náš tým dva velmi těžké zápasy a oba dokázal dotáhnout do vítězného konce.

Do tabulky si tak připisuje dalších šest bodů. Pro nás jsou však důležité nejen body, ale také dobrý pocit z předvedené hry. Což si myslím, že tentokrát spokojeni být můžeme i s uvědoměním si těch spousty chyb, co jsme dokázali vyrobit. Také na střídačce a v šatně to v Orlové fungovalo na výbornou, což dobrý pocit násobí.

 

FBC TJ Sokol Frenštát p.R. B – Z.F.K. Petrovice C    2 : 1   (0:0,2:1,0:0)

  • G+A: 16´ M.Ondryáš (D.Svoboda), 24´ V.Syrovatka (D.Svoboda)

S: M.Strnadel
V.Stráník – V.Syrovatka, O.Polách – D.Svoboda – M.Ondryáš
M.Genzer – M.Vašenda, P.Klepáč – M.Štěpán – V.Hlista
A.Genzer

Tentokrát se vše točilo jen kolem florbalu a hry a tak jsme byli svědky dobrého zápasu ve kterém hráli prim skvělí golmani na obou stranách hřiště. Soupeř vedený hráčem ostříleným v nejvyšších soutěžích se od začátku hrnul před naší branku a z první akce trefil právě Firda tyč naší branky. Postupně jsme se i my dostávali ke své hře a obrovskou šanci promarnil Vašek. V první třetině však gól nepadl. Jako by si naši hráči ale chtěli s takovou personou jako je Firda zahrát a tak mu několikrát ideálně namazali a bohužel to po dorážce vlastní střely využil výše zmiňovaný ve vedoucí branku soupeře. Kdo by to byl v tu chvíli řekl, že víc míčků už dnes Strny za svá záda nepustí. My jsme se k vyrovnání dostali v přesilovce, kterou využil z předbrankového prostoru Ufy. Ten si dnes myslím oba zápasy pořádně užil. V závěru třetiny potom ještě dokázal výborného golmana soupeře po další Davčově akci překonat Syrda. Do třetí třetiny přišel soupeř s velkým tlakem ale hráli jsme i my a dokázali jsme využít i další přesilovku, ovšem rozhodčí byl proti. V závěru soupeř tlačil soupeř míček do naší branky při hře bez brankáře, ovšem naše dnešní hra v oslabeních byla i díky Adamovu pátečnímu tréninku výborná!!!

 

FBC TJ Sokol Frenštát p.R. B – RH Piving Ostrava    6 : 0   (4:0,2:0,0:0)

  • G+A: 1´ M.Genzer (P.Klepáč), 3´ D.Svoboda (SN), 6´ M.Genzer (M.Štěpán), 12´ P.Klepáč (V.Hlista), 15´ O.Polách (D.Svoboda), 16´ V.Hlista (M.Štěpán)

S: M.Strnadel
V.Stráník – A.Genzer, O.Polách – D.Svoboda – M.Ondryáš
M.Genzer – M.Vašenda, P.Klepáč – M.Štěpán – V.Hlista
V.Syrovatka

Byť tomu výsledek úplně nenasvědčuje, byl to velmi těžký zápas. Fyzicky díky aktivitě obou týmů velmi náročný. Dvě třetiny se hrál i pohledný florbal, který až v závěru ustoupil trochu stranou. My měli excelentní vstup do zápasu, když nejdříve excelentní dělovkou otevřel skore Genzy aby hned po dvou minutách došlo ke zmaření další gólové šance a výhodu samostatného nájezdu moc pěkně pod ruku padajícího golmana využil Davča. V polovině první třetiny vyslal další projektil na branku soupeře Genzy a bylo to už o tři. Jenže zdaleka se nehrálo na jednu branku. Soupeř dobře kombinoval, dokázal se držet dlouho na míčku ale naše defenziva jej do velkých šancí nepouštěla a co prošlo, patřilo opět skvělému Strnymu. Těsně před zazněním klaksonu se další dalekonosnou střelou prezentoval Kuky a třetina z říše snů skončila. I nástup do druhé třetiny nám vyšel na výbornou. Nejdříve v přesilovce stačilo Ondrovi nastavit čepel do skvělé Davčovy přihrávky a poté překonal nového golmana v brance soupeře Vašek. Nicméně soupeř stále praktikoval aktivní hru s vysokým napadáním, což nám občas působilo problém a taky jsme trochu polevili a začali vymýšlet kudrlinky, což se ne úplně hodilo. V poslední třetině už trochu florbal ustoupil stranou takže jsme potrénovali i tuto variantu. Nicméně musím tady ocenit a zmínit gesto jednoho ze soupeřů, se kterým jsme si trošku v zápase povyměňovali názory, že po zápase přišel, omluvili jsme se za přehnané emoce, podali jsme si ruce a přátelsky se rozešli. Což bylo fajn ale ne vždy to jde. Já si toho cením strašně moc. Ono i tady v Orlovské „počmárané“ hale jsou na dvou stranách zdi strašně blízko a nikdo nechce jezdit po zápase do nemocnice. Nakonec tedy vše dobře dopadlo, my měli pořád motivaci hrát pro Strnyho a jeho nulu, neboť ten měl vzácnou příležitost ukázat své umění svému otci. Myslím, že se mu to povedlo náramně!

Dnes jsme si to tedy užili jak na hřišti tak po zápase v kabině za což patří díky dnes kapitánovi a velkému hecířovi, Markovi, který opět podnikl jeden ze svých pražských výjezdů!!!