Starší žáci se letos naposledy představili „doma“

Doma, tedy na Čeladné. Přestože jsme si za ta dvě desetiletí v tamní hale zvykli a opravdu se tam cítíme jako doma, jsme šťastní, že se teď už mílovými kroky blíží doba, kdy doma bude opravdu doma a bez uvozovek.

Nám se dnes na Čeladné dařilo stejně jako současnému venkovnímu počasí. Střídavě oblačno. Občas bylo k vidění trochu sluníčka, občas se pořádně zatáhlo a na obloze byly těžké mraky. Pořád ale mají tihle kluci všechno teprve před sebou a jen na nich bude, kdy to slunce vyjde v celé své kráse…

FBC TJ Sokol Frenštát p.R. – FBC Spartak Bílovec    2 : 5    (0:1,2:1,0:3)

  • G+A: 13´ M.Tkáč (A.Kuběna), 24´ J.Mikeska

S: J.Klement
D.Ťulák – T.Křenek, Š.Blabla – J.Pícha – J.Pítr
J.Genzer – M.Potůček, M.Tkáč – D.Kubala – J.Mikeska
A.Kuběna, J.Zima

Dnes jsme na tohoto soupeře nestačili. Zaostávali jsme ve všech aspektech hry. Ono na jednu slušně odehranou třetinu se vyhrát nedá. Tou „slušnou“ byla ta prostřední. První byla ovšem špatná a poslední doslova tragická. Celý náš výkon byl takový nedefinovatelný. Ne, že by kluci nechtěli ale ke smysluplnému florbalu to dnes mělo hodně daleko. Trochu přísnější měřítko snad snesl jen výkon Ťuldy a Hokejky, ostatní za svými možnostmi značně zaostávali. Prostě se to dnes nepovedlo, ani brankáři ani hráčům. Ale žádná tragedie to není. Je to jen obyčejná porážka, která nás může jen posunout zase o kousek dál…

 

FBC TJ Sokol Frenštát p.R. – 1. FK Ostrava Jih   13 : 1    (5:0,6:1,2:0)

  • G+A: 2´ J.Zima (Š.Blabla), 3´ J.Pícha (A.Kuběna), 8´ J.Mikeska (M.Tkáč), 9´ T.Křenek (A.Kuběna), 12´ J.Zima, 16´ M.Potůček (Š.Blabla), 19´ J.Genzer (J.Zima), 20´ D.Ťulák (T.Křenek), 21´ D.Ťulák (T.Křenek), 21´ M.Tkáč (J.Genzer), 21´ D.Ťulák (A.Kuběna), 26´ J.Pícha (E.Merenda), 36´ D.Ťulák (T.Křenek)

S: Š.Mičulka
D.Ťulák – T.Křenek, A.Kuběna – J.Pícha – J.Pítr
J.Genzer – M.Potůček, M.Tkáč – Š.Blabla – J.Zima
E.Merenda, J.Mikeska

Ve druhém zápase proti papírově slabšímu soupeři jsme před zraky šesti desítek diváků potvrdili roli favorita a svého soupeře zdolali i ve třetím vzájemném měření sil v této sezóně a dnes nejvýraznějším rozdílem. Hlavním cílem zápasu bylo zase naučit se něco nového, ve smyslu jiného rozestavení na hřišti. Někteří se chytali na první dobrou, jiní potřebovali delší čas na vstřebání informací. Hlavně jsme také ale potřebovali zlepšit pohyb, start na míček a také souhru. Myslím, že všechny vytyčené cíle se nám v tomto zápase podařilo splnit a ještě navíc se bodově dokázali prosadit téměř všichni hráči, což je pro ně samotné určitě pozitivní odměnou. Ligovou premiéru v zápase si navíc odbyl Miči v brance a byť neměl mnoho práce tak ukázal, že jsem se trefil a že bude pěkně ostatním našim golmanům zatápět v boji o pozici v brance. A to je důležité, konkurence je prospěšná. Za svůj přístup k tréninků i zápasům byl pak nejvíc odměněn Ťulda, který se z pozice obránce zaskvěl čtyřmi pěknými brankami.

Dnes jsme tedy na Bílovec ztratili ale z vytýčené cesty neuhýbáme 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *