Muži v MS lize čtvrtí!

Po třech přetěžkých sezónách je potřeba letošní vystoupení mužského Áčka hodnotit pozitivně.

Juniorská a mužská liga je prostě odlišná. A náš kádr letos tvořili převážně junioři, doplněni o těch pár mužů – trvalek. Byla to velká výzva, stvořit z tohohle mixu konkurence schopný tým. Nakonec se to myslím povedlo a čtvrtá pozice v tabulce za 11 vítězství, 3 remízy a šest porážek budiž důkazem.

Dnes jsme tedy odjížděli do Rožnova s cílem zůstat na pozicích. Nahoru už to nešlo, ale cesta dolů tabulkou byla ještě ve hře. Že jsme jeden tým jsme dokázali i tím, že při kolizi s Béčkem jsme se na něj nevykašlali a několik hráčů, kteří by jinak hráli v Rožnově, odjelo do Havířova. Dnešní turnaj byl specifický i tím, že se s týmem loučil (věříme, že jen na rok) golman Jakub Kutěj, jehož čeká životní výzva na druhé polokouli. Přišel k nám tak říkajíc náhodou, vlastně po konci kariéry, do týmu ale sedl jako zadek na hrnec a strávil s námi ty nejtěžší sezóny. Nastoupil do 58 zápasů a v brance vydržel 2300 minut, což ho řadí na páté místo mezi brankáři v našem „ligovém“ dresu. A je třeba říct, že se loučí na vrcholu! Jeho dnešní výkon byl více než stoprocentní!!! Kutis, díky!

Dnes jsme byli svědky dvou verzí florbalu. První zápas proti domácímu Rožnovu přinesl výbornou podívanou pod vedením výborných rozhodčích. Jsou to právě oni, kdo určují obraz zápasu. Bylo to rychlé, dramatické, silové ale také plné pohledných akcí. A to co dokáží s florbalkou a míčkem některé legendy Rožnovského florbalu, je vskutku obdivuhodné. O tom žádná. O to víc potěší, že i náš mladý tým byl schopen konkurovat a v úvodu zápasu jsme byli i lepším týmem. Postupně se však hra vyrovnávala a když do poslední třetiny stáhl soupeř hru na „dvě“ a zvýšil agresivitu při napadání, byl to urputný souboj ve kterém šel soupeř tři minuty před koncem do vedení. Dvě minuty před koncem zápasu jsme se odhodlali ke hře bez brankáře a myslím, že vzhledem k průběhu zápasu i zaslouženě se nám podařilo minutu před koncem zápas zremizovat. Byl to právě Kuky, který naskočil do hry místo golmana a přesnou střelou vystřelil v kvalitním zápase remízu.

O výsledku druhého zápasu rozhodl prakticky náš skvělý vstup do utkání, kdy po šesti minutách zápasu svítil na ukazateli skore stav 3:0 pro nás po trefách Kukyho, Jezevce a Ondry. O dalším průběhu zápasu se mi ani nechce psát, některé věci na hřiště nepatří, některé patří někde do baru a některé ani tam ne. Ani šediny, věk a životní zkušenosti nemusí znamenat kvalitu. Podat ruku soupeři po zápase by měl zvládnout každý sportovec… Samozřejmě, respekt a úcta k těm hráčům soupeře, kterých se toto netýká. No a platí to, že ráz utkání vytváří především rozhodčí. Nepříjemná pachuť ze zápasu by neměla zastínit fakt, že jsme zápas zvládli, což platí zejména pro mně 🙂 .

Na závěr našeho putování soutěží jsme si tedy připsali čtyři body a sezónu končíme pozitivně naladěni…

 

FBC TJ Sokol Frenštát p.R. – 1.FBK Sršni Rožnov p/R Legendy C      3 : 3     (1:1,1:1,1:1)

  • G+A: V.Pyško (Š.Motyka), A.Zlý (P.Pícha), P.Klepáč (P.Dudek)

S: J Kutěj
V.Pyško – P.Dudek, Š.Motyka – P.Pícha – A.Zlý
D.Pícha – M.Genzer, O.Polách – A.Polách – P.Klepáč
V.Stráník

 

FBC TJ Sokol Frenštát p.R. – FBC Honey Badgers F-M      4 : 1     (3:0,0:0,1:1)

  • G+A: P.Klepáč (J.Kutěj!!!), A.Zlý (P.Pícha), O.Polách (A.Polách), Š.Motyka (P.Pícha)

S: J Kutěj
V.Pyško – P.Dudek, Š.Motyka – P.Pícha – A.Zlý
D.Pícha – M.Genzer, O.Polách – A.Polách – P.Klepáč
V.Stráník

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *