Florbalová neděle mužů na Čeladné – díl první, Áčko

Oba naše mužské týmy v ligových soutěžích se v neděli představily na domácích turnajích v hale na Čeladné. Byl to vskutku dlouhý den…

A na první pohled úspěšný, neb naše týmy ve čtyřech svých zápasech nepoznaly hořkost porážky. Leč druhý pohled říká, že tři ze čtyř zápasů skončily remízou a ne vždy to byl úspěch.

Jako první se brzy ráno představil náš první tým, na kterého v Moravskoslezské lize čekali soupeři z Ostravy. Bohužel den před zápasem nám ze sestavy pro nemoc vypadli dva důležití hráči a tak sen o poskládání tří kompletních pětek se odkládá na příště.
Tigers Poruba, první náš soupeř s naplněním soupisky problém nemá a bylo jasné, že nás nečeká nic lehkého. Soupeř byl na úvod zápasu mnohem lépe připraven a vlétl na nás jako uragán. Kdybychom po první třetině prohrávali 0:5, nikdo by se nedivil. Naštěstí bídná střelecká muška ale také výborný Kutis v naší brance dovolili soupeři pouze jednu branku. I v první polovině druhé třetiny byl obraz hry stejný a my se dostávali maximálně ke střelám z dálky. Po druhé inkasované brance to už vůbec nevypadalo dobře. Naštěstí brzy po inkasované brance se poprvé v utkání prosadil věkem nejzkušenější náš hráč. Tentýž Dušan v závěru třetiny využil přesilovou hru a rázem jsme byli zpět v zápase a i herně jsme se zvedli. Bohužel i my jsme hloupými fauly dali šanci soupeři, který jednu z přesilovek využil a šel znovu do vedení. Rovnou minutu trvalo, než se velký dříč z dnes velmi dobře hrajícího třetího útoku, Beny, prosadil padáčkem pod víko a bylo srovnáno. Do konce zápasu se už žádný tým nedokázal prosadit a utkání tak skončilo remízou, což po průběhu utkání můžeme hodnotit jako úspěch.
Musím to udělat a vyzvednout výkon rozhodčích. Měli totiž několik věcí, které mnohým mužům s píšťalkou chybí. Především chuť pískat, nejen chuť inkasovat plat,  pohyb po hřišti, komunikaci s hráči i lavičkou a jednotný metr na zákroky. To hned ten sport více baví…

FBC TJ Sokol Frenštát p.R.  – Tigers Poruba   3 : 3    (0:1,2:1,1:1)

  • G: D.Pícha – 2, B.Rašovský
  • A: A.Zlý

S: J.Kutěj
V.Pyško, A.Fedorčík, D.Pícha, M.Genzer
O.Šimík – P.Klepáč – P.Pepe
Š.Motyka – A.Zlý – P.Dudek
O.Polách – B.Rašovský – M.Křenek

 

Druhý zápas a doslova zoufale tragický vstup do utkání kdy po minutě hry během šestnácti sekund darujeme zadarmo soupeři dvě branky. Možná bychom se měli zamyslet nad tím, jestli příprava na utkání je dostatečná. Zejména tedy v hlavách. Až po této studené sprše začínáme hrát a postupně přebírat otěže zápasu. Kuky po samostatné akci a Ondra důrazem na brankovišti srovnávají stav. Ovšem těch vyprodukovaných chyb v našem podání bylo tragicky moc a jednu z nich soupeř potrestal a šel znovu do vedení. Druhá třetina byla už více v naší režii a mohli jsme vstřelit víc než „jen“ tři branky. Nestalo se, bohužel. Třetí třetina se stala naší noční můrou. Za stavu 6:3 jsme neudrželi koncentraci, přístup některých hráčů k návratu do obrany byl dost tristní a doslova na stříbrném podnose jsme soupeři nabídli návrat do zápasu. Ten svůj návrat dokonal dvěma poměrně lacinými brankami ve své power play a zápas tak skončil nerozhodně. I tohle ke sportu ale patří a je na každém z nás, aby si rozebral svůj přístup k zápasu.
I zde je potřeba vyzvednout výkon rozhodčích, škoda že tyto slova lze napsat tak řídce…

FBC TJ Sokol Frenštát p.R.  – Bazinga Ostrava      7 : 7    (2:3,3:0,2:4)

  • G: O.Polách – 2, O.Šimík – 2, P.Klepáč, M.Genzer, V.Pyško
  • A: P.Pícha – 2, D.Pícha, M.Křenek, M.Genzer

S: M.Kalina
V.Pyško, A.Fedorčík, D.Pícha, M.Genzer
O.Šimík – P.Klepáč – P.Pepe
Š.Motyka – A.Zlý – P.Dudek
O.Polách – B.Rašovský – M.Křenek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *